Промоција рада Белгородског државног технолошког универзитета "В.Г.Шухов"из Русије одржана је у Свечаној сали Гимназије "Бора Станкович " у Врању у организацији Ђачког парламента Гимназије "Бора Станковић " у Врању.На промоцији су говорили директорка Института за српски језик и комуникацију при  универзитету "В.Г.Шухов" , доктор економских наука и Председник српско -руског пријатељства у Белгороду , Викторија Рјапухина, као и Ненад Бојков , сарадник института.
Овом промоцијом прућена је могучност свим заинтересованим ученицима Гимназије Б. Станковић у Врању , да сазнају више о унутрашњости Русије , о граду Белграду познатог по својој успешној сарадњи са Србијом , о Српском ресурном центру, и Универзитету који позива на сарадњу и нуди низ научних, образовних и културних програма .У склопу Универзитета је девет института и више од 60 катедри. Од 25000 студената , више од 1200 су инострани студенти .Студирање на БГТУ Шухов обухата разне нивое и профиле у оквиру којих су могуће редовне , ванредне и студије на даљину. Научне лабораторије , као и многобројне учионице опремљене су најсавременијом технологијом. Најпопуларнијим смеровима сматрају се оним који су тесно повезани са екологијом , ИТ технологијама , инфраструктуром.
Белградски дрћавни технолошки универзитет В:Г:Шухов представља авангарду у развијању руско-српског партнерства у најбољим традицијама дружења и обједињења православних словенских народа
Иначе, сарадња Гимназије Б. Станковић из Врања и БГТУ Шухов Започела је у пролеће ове године , када је група од 30студената из Белгорода , са Универзитета Шухов присуствовала и подрћала отварање Руског кутка при Гимназији Б. Станковић у Врању .
Ученици Гиманазије Б. Станковић су показали велико интересовање за шкловање на поменутом универзитету, добили брошуре и упутсва за аплицирање за све факултете при универзитету Шухов и на крају се срдачно захвалили гостима из Русије.