Akcija Uceničkog parlanenta Gimnazije "Radost darivanja" postala tradicija

Ideje Ucenickog parlamenta gimnazije"Bora Stankovic"u Vranju ponovo su sprovedene u delo,a rezultat je uspesno realizovana akcija "Radost darivanja".
U susret Novogodisnjim i Bozićnim praznicima vrata nase skole bila su otvorena 25.12.2019. za sve one koji su bili spremni da sa nama dele radost darivanja - rekla je mentor Ucenikcog parlamenta Gimnazije,Danijela Spasic.Ona je istakla da su Vranjski gimnazijalci kroz mnogobrojne humanitarne akcije, i ovog puta pokazali da su humanost i zelja da se pomogne drugima-njihova misija.
U saradnji sa Centrom za socijalni rad , kreativni i humani gimnazijalci organizovali su akciju prikupljanja odece, skolskog pribora,igracaka,pravljenje i prodaju kolaca,kako bi od prikupljenih sredstava napravili paketiće onima kojima je pomoć i podrska najpotrebnija.Pored radosti darivanja paketića, gimnazijalci su za najmladje korisnike Centra za socijalni rad priredili i predstavu u Svecano
sali gimnazije pod nazivom "Bajka iz parka". Po zavrsetku predstave,svako je mogao da ponese neki mali dar u ruci i radost u srcu. Luka,Jovana,Aleksa,Milica,Staša,Aleksa i Andjela, a koji su ucestvovali u realizaciji projekta"Radost darivanja" navode, da je osećaj da ste pomogli nekome neuporediv sa bilo kojim drugim novogodisnjim ushićenjem! Druzenje i aktivnost ispunili su naš cilj i misiju:"Drugima na korist,nama na radost"-rekao je predsednik Parlamenta ,Vukasin Trajkovic.
Direktorka Gimnazije, Suzana Mišić Stanković, i ovog puta moze s ponosom da kaže, da vranjski gimnazijalci pre svega neguju ljudskost i humanost i da su je do sada nebrojano puta pokazali na delu kroz razne projekte i akcije ovog tipa.