Поштовани,

Обавештавамо Вас да су национални координатори Амбасаде одрживог развоја одржали презентацију "Свака лименка се рачуна"  дана 11.10.2017.године у свечаној сали Гимназије "Бора Станковић" у Врању.
Реч је о пројекту који организује РЕЦАН организације за откуп и рециклажу лименки.
Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Министарства здравља. Како смо у протеклом периоду радили на испуњавању важних Еко-школских корака тим поводом дана 11.10.2017.године посетили су нас национални координатори Александра Младеновић и Милена Табашевић.
Наша школа је вредно радила на обележавању важних еколошких датума, промовисала важан еколошке теме, одржавала стручна предавања. Били смо организатори Еко квиза, спровели смо такмичење на нивоу свих средњих школа, организовали хуманитарне акције и учествовали у важним еколошким пројектима као што су: Млади Еко-репортери -међународна сарадња са Литванијом и Еко-пакет-тетрапак.
Са даном 11.10.2017.године ми смо као школа испунили постављене критеријуме које бригу за животну средину постављају као трајну вредност.
Тим поводом смо стекли статус Међународне Еко-школе. Званична додела повеље, тј.зелене заставе са знаком Еко-школе биће нам уручена на свечаном састанку Еколошких координатора које ће бити одржано у Београду 20.10.2017.године.
Имали смо ту част да смо прошле године ушли у првих 35 школа, а сада ће их бити преко 90. Захваљујући координатору Гордани Николић и професорима биологије наше школе који су узели учешће у овај програм и препознали циљ овог програма а то је подизање еколошке свести о очувању и промовисању животне средине као и учешћу ученика Гимназије "Бора Станковић" као резултат тога је и потврда повеља коју добијамо као Еко-школа.

 

У име координатора и актива професора биологије,
Директор школе,
Сузана Мишић Станковић