Развој ИТ сектора један је од приоритета Владе Републике Србије. Према подацима Народне банке Србије ИКТ сектор један је од најперспективнијих са годишњим  растом извоза од 20 одсто у последњој деценији.  Србији у овом тренутку недостаје око 15. 000 ИТ стручњака.
Дигитална писменост, познавање програмирања и база података које ће ученици стећи у гимназијском ИТ одељењу биће важне за њихов даљи развој. Осим проходности на факултете који школују ИТ стручњаке, матуранти тих одељења могу да наставе студије и у другим областима и тако пробију пут ка дигитализацији у пољопривреди, здравству и енергетици.
Захваљујући компетенцијама, ови ученици могу одмах по завршетку гимназије да постану део иновативних стартап компанија. Ученици који су завршили гимназијска ИТ одељења своје знање, вештине и ставове су већ успешно исказивали на конкурсима које су расписивале телекомуникационе компаније. Нарочито су велике успехе показали у веб-дизајнирању и креирању апликација за мобилне телефоне. 

Oбавештавамо све заинтересоване ученике завршног разреда основне школе који су заинтересовани за ИТ специјализовано одељење о термину и месту пријављивања.

Рок за пријављивање је од 13-17. маја 2019. године од 9.00-14.00 часова у Гимназији "Бора Станковић" у ВрањуСве потребне информације у вези ИТ одељења можете погледати на сајту школе http://vranjskagimnazija.edu.rs.

Подсећамо вас да је припремна настава у току за полагање посебног пријемног испита из математике која се држи у Гимназији.