У оквиру пројекта Дигитални погон који организују Библиотека плус и Новосадска новинарска школа, ученици другог разреда Гимназије "Бора Станковић" Сташа Алексић, Наталија Стојановић, Милица Станковић , заједно са менторима Мајом Булајић, професорком енглеског језика и Ненадом Стојиљковићем, професором историје боравили су у летњој школи на Копаонику у којој учествује 30 ученика из десет школа. Гимназијалци су пут Копаоника кренули у четвртак 15.августа и вратили су се 20. августа.

Током боравка у летњој школи ученици су имали следеће активности:

У току преподнева ученици су на основу својих идеја снимали, монтирали и обрађивали видео материјале у оквиру задате теме ( лекција из наставе) и слободне теме.

У поподневним часовима су присуствовали предавањима стручњака из области филма, историје и режије( Милан Влајичић, Марија Вукић, Миша Ћурковић, Марко Пиштало) 

У вечерњим терминима су учествовали у дебатама на одређене теме из области медијске културе и писмености.

У понедељак су ученици приказали своја остварења на ревији филма.

" Општи утисак са летњег кампа је да су ученици стекли и повећали знање и вештине у оквиру дигиталне писмености, стекли нова знања у вези снимање и монтаже видео материјала, и размењивали искуства која су итекако корисна."

У оквиру реформе гимназијског образовања у области Језик медији и култура као изборног програма, активности предвиђење Дигиталним погоном су најбољи пример усаврашавања и рада на терену.

директор школе Сузана Мишић Станковић