Нит која нас спаја
Делегација ученика и професора Гимназије"Бора Станковић" у Врању која борави у Руској Федерацији у граду Белгороду на Универзитету "В. Г.Шухов" срдачно је примљена од стране челника ове високо школске установе, проректора за међународну сарадњу, проф. др Руслан  В.  Лесовика, као и декана бројних института који улазе у састав овог престижног универзитета. Гимназијалцима је представљен програм и садржај свих  24 студијских програма које нуди  "В. Г. Шухов". 
Ученици Врањске  гимназије су имали прилику да постављају питања и добију детаљне информације о образовању и условима студирања, како од самих предавача, тако и од студената који постижу значајне резултате. 
Као захвалност за топао пријем и максималну посвећеност нашој делегацији, Врањски гимназијалци припремили су програм под називом ,, Нит која нас спаја " у оквиру манифестације "Српско вече" и том приликом представили су, како своју школу, тако и традицију и бит свога народа. Програм је награђен бројним  овацијама , а завршио се заједничким колом љубави. 
За незаборавно емоцију који су код руских студената и професора произвели гимназијалци Врања руски студенти припремају  вече које ће вечерас даровати својој браћи у оквиру догађаја  "Руско вече". 

У име делегације, 
Директор Врањске гимназије, 
Сузана Мишић Станковић