Поштоване колеге,сарадници и драги ученици,

Полако,али сигурно  ову календарску годину приводимо крају,и тренутак када можемо сумирати резултате и успехе.
У једноме се морамо сложити да нам је ова година била продуктивна и успешна.
Наравно , уз велику подршку и залагање свих нас који смо се својски трудили да сваку добру идеју реализујемо и добром организацијом изнесемо велики део посла.Почев од такмичења,организације,припреме до сјајних резултата професора и ученика.
По чему ће ова година бити упаћена је сјана организација Ђачког парламента који су организовали велике  хуманитарне акције и тиме свима показали да су хуманост,креативност, и огромна снага ученика пресудни,и да у ово послу сви ми који се бавимо образовањем много тога учимо од млађих.Много је било разлога да будемо поносни једни на друге,а то потврђује и јучерашња хуманитарна акција парламента који су организовали један дан даривања у Гимназији.
Сјајне презентације ученика  и професора у којима су приметне иновације у настави и које дају праве одговоре на многа питања и баве се темом  дањашњег друштва. По чему ћемо још памтити ову годину ,а коју слободно можемо назвати-"година екологије"  јесте тим ученика и професора који је успео у томе  да школа добије зелену заставу.
Како полако идемо у сусрет Божићу,најрадоснијем хришћанском празнику много је разлога за радовање.
Радост је свуда када  знамо да чинимо добро и желимо да истрајемо у доброј намери,и када дајемо најбољи део себе.
Понекад је тешко и напорно,али живот је борба непрестана, а школски живот је живот свих нас који имамо привилегију да често сами уређујемо  наш простор и заједницу.
У најбољој намери и жељи свима који су део ове установе желим свако добро и да празник проведу окружени породицом,пријатељима и добрим људима.
У то име,
Директор школе,
Сузана Мишић Станковић

***            ***            ***
Како је предвиђено Календаром образовања и васпитања први радни и наставни дан за ученике је 9.јануар 2018.