На конкурсу  Војвођанске банке "Одговорно у заједници" који се бави подршком развоја у образовању пријавило се и удружење "Наш свет, наша правила" кога чине ученици и професори Гимназије из Врања. Тим поводом бавили смо се једном од актуелних тема нашег друштва, а то је унапређивање образовања и васпитања. Жељни знања и иновација наш тим је предложио "Савремени кутак" тј. учионицу подељену на 20 образовних зона. Идеја и иницијатива потекла је од колеге Ђорђевић Александра, професора ликовне културе, који сматра " да  корелација свих предмета у настави може функционисати као људско тело"У финалу од 24 кандидата пројекат "Савремени кутак" освојио је друго место. У одбрани рада учествовале су Јефимија Најдић ученица четвртог разреда и Гордана Николић  професорка биологије и координатор еко секције.  Отварањем и реализацијом овог кутка остварујемо подстицајну средину за осмишљавање нових идеја дигитални маркетинг за ученичко предузетништво. Тим су чинили ученици: Стојановић Ђорђе, Стојменовић Емилија, Трајковић Вања, Ристић Катарина, Кафеџијска Ања, Цветковић Сташа, Станимировић Милан, Миленковић Емилија, Миленковић Кристина, Рангелов Стефан, Ђурић Новак, Стоиљковић Данијел, Најдић Јефимија и професори Гордана Николић и Ђорђевић Александар. 
Гордана Николић, професор биологије, сматра "да је ово добар пример и осталим школама у остваривању образовно-васпитних циљева на један иновативни начин" .
"Ученици Гимназије и њихови ментори још једном су потврдили да  су својим радом и креативним идејама тим који побеђује на свим нивоима", директорка школе Сузана Мишић Станковић.


 
 


1

2

3