Емилија Миленковић и Ђорђе Стојановић, врањски гимназијалци завршне године су у петак 29.01.2021. били у посети Палати Србије и Министаству омладине и спорта. Том приликом су разговарали са министром Вањом Удовичић на тему младих, омладинске политике, положаја младих на националном и локалном нивоу као и начинима за активно укључивање младих у доношењу одлука и друштвеним токовима.
Гимназијалцима је ову прилику пружио пограм Светионик знања у оквиру Алумни семинара који се организовао у Београду у периоду од 29. до 31. јануара 2021. године. Као бивши учесници а садашњи алумни ментори, Емилија и Ђорђе су се показали као млади лидери у пољу омладинског активизма и питањима везаних за младе, па су као такви, добили могућност да своје идеје, предлоге и ставове искажу министру.
Нису пропустили прилику да, како у формалном тако и у нефомалном разговору, приближе слику везану за положај младих у мањим градовима и руралним средине, скренувши пажњу на њихов положај и побољшање квалитета њиховог живота.
Такође, у оквиру семинара гимназијалци су посетили Музеј Николе Тесле као и Храм Светог Саве, а такође су имали прилику да слушају разна корисна предавања, друже се са вршњацима и размењују знања и искуства.