Србију је ове године на XXIII  Биос олимпијади у Русији представљало четворо ученика Врањске гимназије : 
Здравковић Алекса  IV5 , са радом "The influence of continous intake of naturally carbonated water 'Mg mivela' on the organism of aults "
Петковић Емилија III5 са радом "Comparative evaluation of listerine and mouthwash based on plant extracts against oral pathogenic microorganisms"
Ристић Душан III6 са радом "Extracts of Pinus mugo Turra, Pinus silvestris L., and Pinus nigra Arn. inhibit enzymes activity linked with important diseases"
Стевановић Богдан IV5  са радом "Health safety of vegetables from the aspect of the content of heavy metalsin Vranje area"
Из Ст. Петерсбурга су се вратили са једним првим и 3 трећа места .
Алекса и Богдан су се такмичили из области хемије и обојица су освојили 3. место ; а Емилија и Дишан су се такмичили из области биологије и освојили 3. и 1. место .
Програм олимпијаде трајао је 3 дана :
Првог дана је била церемонија отварања , која се састојала из културно-уметничког програма и обраћања професора (чланова жирија и организационог одбора) нама , учесницима такмичења . Ове године  је преминула Агни Влавионос Арвантитис , идејни творац овог такмичења ,па је читава церемонија  била у знаку њене комеморације . Њена идеја је била да организовати научни скуп , коме неће присуствовати само научници , већ и доносиоци одлука (политичари) , што је у ствари и концепт биополитике.
Другог дана је било такмичење када је велики број учесника из читавог света представио своје радове угледним научницима и члановима комисије овог научног скупа. 
Трећег дана је била додела диплома и церемонија затварања . Ученици наше школе су осим признања и награда из Русије донели прелепе утиске које је на њих оставио град Петра Великог. Овогодишњи такмичари су решени да снаже истраживачки дух и већ имају идеје за следећи подухват на неком сличном такмичењу .
,,Истраживачки дух и жеља да уђу дубоко у свет научног истраживања,подстакло је ове младе људе да студиозно раде и приступе одређеној теми и дају  свој допринос науци које свакако очекује велики подухват за оно што тек следи...  Директор школе   Сузана Мишић Станковић