Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, председник Српске академије наука и уметности академик Владимир С. Костић је, као и протеклих година, уприличио  пријем за ученике средњих школа који су освојили једно од прва три места на међународним такмичењима светског карактера у 2019. години.
Пријем је  одржан у понедељак , 23. децембра  у  САНУ , на коме су били позвани  награђени  ученици, а међу њима  и  ученици  Врањске  гимназије  Вукашин  Трајковић,  и  сада већ студент  Београдског универзитета  Миша  Станковић. 
 Миша  Станковић који је прошле године освојио сребрну медаљу и  тим поводом је председник  САНУ Академик прог. др Владимир  Костић честитао на успесима  који су постигли , и дао је  важне  поруке  за даљи рад и развој. Миша је са својим ментором проф. Весном  Богадановић  присуствовао овако значајном догађају.

" Сам долазак у САНУ и пријем  код председника  Академије представљали су  за  мене велику част  и једно дивно искуство.Ово  је само још једна потврда да се напоран рад и труд исплате.Искористио бих ову прилику да се  још једном захвалм породици, друговима, као и професорима Гимназије "Бора  Станковић" из Врања на знању  које су ми пренели , а које је значајно допринело успесима које сам постигао ", у изјави  Мише  Станковића.

" Миша  Станковић је на прошлоогодишњој Олипијади постигао огроман успех освојивши сребрну медаљу  и тиме отворио нову  златну страницу Врањске гимназије, а  од ове године успешан студент Београдског  факултета који не одустаје од науке, истраживања и успеха.
Директор  школе,
Сузана  Мишић  Станковић