Завршен пројекат ''Мрежа младих Србије против корупције''
            Гимназија 'Бора Станковић'' у Врању била  је партнер удружењу грађана ''Свет речи'' из Велике Плане у великом  шестомесечном пројекту ''Мрежа младих Србије против корупције'', под покровитељством амбасаде САД у Београду. Учествовали су представници  20 градова и општина Србије, односно 13 региона, 23 школе и 3 организације цивилног друштва. Завршном симпозијуму у Великој Плани јуче су присуствовале директорка Сузана Мишић Станковић, ученице Вања Трајковић и Емилија Стојменовић и њихов ментор на овом пројекту Нела Димитријевић.
            Након едукације у новембру у Великој Плани, у Врању је организовано обележавање Светског дана борбе против корупције 9. децембра, а потом и још десет радионица на тему корупције. ''Научили смо како да препознамо корупцију, да се побунимо и да је пријавимо и то је најдрагоценије у оквиру овог пројекта. Корупција, као и буђ у влажним подрумима, полако нестаје када се изложи светлости'', каже Вања Трајковић, ученица трећег разреда.
            ''Веома је важно што је наша школа била део овог пројекта јер ми настојимо да ученике припремимо за концепт целоживотног учења, односно да осим знања која стичу у школи буду отворени и за друштвено ангажовање и спремни да се суочавају са реалним проблемима'', нагласила је директорка Сузана Мишић Станковић.
            Важан сегмент овог пројекта била је и медијска видљивост, па су тако организатори припремили и захвалнице за медије који су пратили активности претходних месеци. Међу њима је  шест медијских кућа које су извештавале о активностима врањских гимназијалаца и захвалнице ће им бити уручене у овој школи.