Министарство одбране - Захвалница Врањској гимназији

Министарство одбране - Захвалница Врањској гимназији

Министарство одбране - Захвалница Врањској гимназији

 

Ученици Гимназије „Бора Станковић“ учествовали су на првом литерарном конкурсу поводом 4. децембра, Дана војних ветерана, који се обележава у знак сећања на потписано примирје између савезника на Балкану, у Првом балканском рату, 1912. Тема конкурса, који је организовало Министарство одбране, у сарадњи са Министарством просвете била је: „Момчило Гаврић – мали јунак Великог рата“. Због интересовања и  учешћа ученика и ангажовања наставника - ментора, Врањска гимназија је добила Захвалницу.

Литерарни конкурс је био прилика за наше ученике, са смислом и талентом за уметност речи, да изразе љубав и поштовање према историји и херојским подвизима наших предака и да промишљају о значају и улози војске у нашем друштву. Размишљајући о задатој теми, ученици су се присетили судбине деце и вршњака у рату, који су се својом храброшћу и пожртвовањем преселили у царство вечности и уметности, да нас заувек задивљују и надахњују својим примером.

Врањска гимназија је једна од дванаест гимназија у Србији која може да се похвали Захвалницом коју јој је упутило Министарство одбране – јер отаџбина се брани културом, знањем и лепотом.