НАГРАДЕ ДРАМСКОЈ СЕКЦИЈИ

НАГРАДЕ ДРАМСКОЈ СЕКЦИЈИ

НАГРАДЕ ДРАМСКОЈ СЕКЦИЈИ ВРАЊСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА 26. ПОЗОРИШНИМ СУСРЕТИМА УЧЕНИКА ГИМНАЗИЈА СРБИЈЕ

Ученици Гимназије ''Бора Станковић'' у Врању, чланови драмске секције, освојили три  награде на 26. позоришним сусретима драмских секција гимназија Србије у Крагујевцу. 
 Наша представа ''Судије'' проглашена је за најбољу представу у целини и добитник прве награде  инспирисана Библијом и приповеткама Радоја Домановића ''Вођа'' и ''Данга', такође  награде за сценски говор, сценски покрети и за најбољу представу у целини. Од великог броја пријављених представа селектор Мирослав Петровић, глумац, одабрао је 11 које су ушле у такмичарску конкуренцију, из Београда, Ниша, Алексинца, Пожаревца, Крагујевца, Ваљева и Прокупља. У представи учествује 18 ученика свих разреда, сценарио и режију потписују ученице Милица Данев и Емилија Арсић, сценографију Александар Ђорђевић, професор ликовне културе. 
''Иако смо очекивали и надали се, одушевљени смо успехом. Иза њега стоји дуготрајан вишемесечни рад, истрајност, таленат и већ доказана креативност наших ученика. У оквиру пројекта ''Обогаћен једносменски рад - креативне драмске радионице'' радили смо на представи чак и за време зимског распуста. Ово је наш највећи успех до сада, уједно и подстрек и обавеза у годинама које долазе'', каже Нела Димитријевић, ментор драмске секције.
Награде ће добитницима бити свечано уручене у среду 17. априла у Крагујевцу.

Ове године први пут уписујемо и одељење ученика са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност, што ће бити нови подстрек за будући рад.