Најбољи спортски колектив

Најбољи спортски колектив

Признања за спортисткињу и најбољи спортски колектив средњих школа Града Врања у 2023. години

 

Врањска гимназија је и ове године добитник ПРИЗНАЊА за најбољи спортски колектив средњих школа у Врању, које се додељује у оквиру обележавања Дана Града, 31. јануара. Такође, ученици Кристини Николић (4/2) додељено је признање као најбољој спортисткињи средњих школа у 2023. години.

Свечаност проглашења победника „Најбољи у врањском спорту“ одржана је у Великој сали Позоришта „Бора Станковић“, у уторак, 30. јануара 2024.

Поносни смо на наше спортисте: ученике који редовно и предано тренирају и професоре физичког и здравственог васпитања који их подржавају, организују и воде на бројна такмичења и турнире. Захваљујући њиховом изузетном залагању и раду, често прослављамо победе у различитим спортовима (успехе у стрељаштву, кошарци, одбојци, рукомету, стоном тенису...), који су радост и понос школе и града. Срећни смо да Гимназијом влада здрав спортски дух, подстицајно такмичарско и победничко расположење и захвални смо Граду на признању, које нам је додатни подстрек за даљи рад и које нас и ове године инспирише да се називамо спортском школом.

Златна боја као симбол нашег Града јесте и боја успеха наших вредних спортиста којом се пресијавају пехари дуж полица у школи. Злато је и симбол дивне деце – ученика и посвећених људи – наставника, који су једна од најлепших слика Врања, Града који има душу.