Реч директорке

blog

Реч директорке

Поштоване колеге и ученици,

Полако приводимо крају други класификациони период - прво полугође, а у складу са календаром образовно-васпитног рада, 29. децембар је последњи радни и наставни дан у овој календарској години. Пред нама су новогодишњи и божићни празници.

Улазимо у нову календарску годину која свима нама треба да донесе нови почетак, нове прилике, радости и успехе. Протекла година је била година велике трагедије и бола, када је цела земља стала, занемела. Туговали смо заједно, размишљали о смислу и начину живота, тражили одговоре на многа питања и схватили да морамо бити више упућени једни на друге, да је у свима нама део одговорности и одговора на питање: Зашто?

Годину за нама памтићемо заувек. Памтићемо је по многим емоцијама, младости, губицима, жељама, успесима, болу и радостима, тренуцима и догађајима који су нам били важни. Важно је да се учимо правим вредностима, емпатији, борби и истрајности. И у промењеној, тешкој атмосфери успевали смо, као колектив, да преносимо знање, љубав, да пружамо подршку једни другима и ширимо дух заједништва.

Професори и ученици наше школе постигли су значајне резултате и велике успехе на такмичењима, како из области наука, тако и у уметности и спорту. Рад Ђачког парламента доказује да се увек може рачунати на гимназилаце! Увек ће победити хуманост, солидарност, љубав и доброта када је то потребно. У таквом духу и расположењу дочекујемо најрадоснији хришћански празник Божић са жељом да га прославимо у здрављу, миру, љубави и у духу радости и даривања.

Ученицима свих разреда честитам на постигнутом успеху, са жељом да истрају у свом раду, да буду још бољи и одговорнији према заједници, школи и друштву, да се труде да усвоје знања и да постигну боље резултате у другом полугођу. Никада не треба одустати од лепог васпитања и квалитетног образовања!

Након одржаних седница одељењских већа и Наставничког већа подела књижица и саопштење успеха и дисциплине ученицима планирано је за 5. јануар, у договору са одељењским старешинама. Према календару образовно-васпитног рада, први радни и наставни дан је 22. јануар 2024године.

Срећни празници и свако добро! И нека Божић који носимо у срцу буди осећај доброте, лепоте, љубави и снаге!

 

Директор школе,

Сузана Мишић Станковић