Републичко такмичење из математике "Мислиша"

Републичко такмичење из математике "Мислиша"

Врањски гимназијалац Вукашин Војводић трећи на Републичком такмичењу из математике "Мислиша"!

Међу многим успесима врањских гимназијалаца на републичким такмичењима, где свој град и школу представљају на најлепши начин, издвојио се изузетан успех уч. трећег разреда Вукашина Војводића, који је освојио треће место на Републичком такмичењу из математике "Мислиша", одржаном 12. маја у Београду. Његов ментор је професорка математике Татјана Станојковић.

Вукашин Војводић похађа смер ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику и у претходним годинама истицао се успехом на такмичењима из математике. Он је једини ученик Гимназије "Бора Станковић" у Врању и једини средњошколац из Пчињског округа који је освојио максималних сто поена на основном нивоу такмичења, што је услов за учешће на републичком нивоу. Вукашин је један од дванаесторо ученика трећег разреда средњих школа из целе Србије, који су се пласирали на републички ниво такмичења.

"Мислиша" је национално математичко такмичење за ученике свих разреда основних и средњих школа, које организује Математичко друштво "Архимедес" из Београда. Такмичење има два нивоа - основни ниво и републичко финале.