Републичко такмичење у певању

Републичко такмичење у певању

Три прва места за врањске гимназијалце на Републичком такмичењу у певању традиционалне песме

Врањски гимназијалци постигли су изузетан успех на Републичком такмичењу у певању традиционалне песме, одржаном 19. маја у Београду. Захваљујући вредном раду, вежбању и таленту, под менторством професорке музичке културе Весне Анђелковић, они су освојили чак три прва места у категоријама соло и групног певања.

Наградама су нас обрадовали: ученица првог разреда Николина Јаћимовић (соло певање) и две групе ученика свих разреда. У једној групи певали су: Милица Данев, Емилија Арсић, Маријана Стошић, Анастасија Васиљевић и Страхиња Пешић, док су у другој групи наступили ученици Браца Митровић, Чедомир Цветковић, Огњен Пауновић и Богдан Трајковић. Они су такође одвојили прва места.

Врањска гимназија подржава, негује и охрабрује рад талентованих и успешних ученика и њихових ментора. Подстичемо ученике да истражују и изражавају своја интересовања и таленте, и учимо их да сваки труд доноси резултат и да сваки свој дар и потенцијал доживе као обећање среће и успеха, до кога се долази великим трудом и радом.

Будући да ће Гимназија од следеће школске године имати нови смер - за сценску и аудио-визуелну уметност, ученици тог одељења имаће прилику да се уметничким предметима и јавном наступу посвете још шире и детаљније.

"Без музике живот би био грешка", писао је филозоф Ниче, док ми истичемо да без уметничких предмета, гласова наших солиста и хора, без гимназијске песме, не би било ни правог гимназијског живота и њеног богатства и ширине која стреми вечности.