Свечана додела диплома

Свечана додела диплома

Свечана додела диплома, награђивање и похваљивање ученика  Гимназије "Бора Станковић" на крају  гимназијског школовања за генерацију школске  2022/2023.г.


Поносни смо на 196 матураната који су дипломирали са  просечном оценом 4.68 на  матурском испиту.

Градили смо своју визију, своје вредности и своју мисију у дугој историји наше школе, као храм знања, као здање из којег ће и даље излазити генерације младих свестраних и образованих људи, будућих научника, успешних предводника нових поколења на свим пољима.

Повод за наш сусрет  и свечаност је тренутак, када изводимо још једну генерацију врањских  гимназијалаца на далеки пут, у живот, са надом да ће  неговати вредности које су на  најбољи начин усмерене  у свим областима људског стваралаштва. Посебну захвалност дугујемо разредним старешинама који су својим залагањем, радом и разумевањем за младост доказивали да је професор више од једног човека. Будућност ове земље и овог народа припада  образовању, просвећености, дакле упорним настојањима усмереним на стицање знања, и културе, поштеном раду, стручности, креативности.

Због тога у  име ученичког и наставничког колектива и у своје лично име желим много  среће, радости и успеха.


Разлог да верујемо у добро сте ви сами..

Спортисти, хуманитарци, уметници, глумци,такмичари, беседници  солисти... То сте били ви...

Зато је тешко бирати најбоље..

У једном такмичарском и спортском   колективу  од предложених кандидата за ову генерацију били су: Анастасија Јовић, Лука  Марковић,Богдан Стефановић и Душан Филиповић.

Свако од њих својим радом, залагањем, резултатима, талентом доприносили су образовању, спорту и остављали печат. Били су присутни и на сцени и на такмичења.


Проглашење :  

Ђак генерације у школској 2022 /2023. години је Лука Марковић.

Спортиста генерације за школску 2022/2023. годину је Душан Филиповић.


Матурантима се обратио наш некадашњи гимназијалац, који је ове године са својом генерацијом обележио 45 година матуре, а данас успешни  архитекта  Душан Ђорђевић. Директор школе,

Сузана Мишић Станковић