Успеси гимназијалаца у спорту

Успеси гимназијалаца у спорту

Успеси гимназијалаца у спорту у првом полугођу 2023/2024.

 

Спортски дух и физичка култура гимназијалаца, њихова учешћа и успеси на такмичењима у различитим врстама спорта представљају важан део школског живота.

Током целе школске године ученици вредно тренирају, учествују на спортским манифестацијама и остварују значајне резултате, предвођени менторима, професорима физичког и здравственог васпитања.

Током првог полугођа ове школске године, као и у претходним годинама, више пута смо се обрадовали лепим вестима које су стизале из Стручног већа професора физичког васпитања.

На градском такмичењу у стрељаштву, одржаном 16.10.2023, наши ученици Јован Цветковић (4/5), Лука Стојановић (4/5) и Вељко Стојиљковић (2/1) освојили су прво место. И на следећем, окружном нивоу такмичења, одржаног 30. октобра, поменута екипа ученика освојила је прво место и пласман на Републичко такмичење. Ментор ученицима је проф. Марјан Станојковић.

Гимназијалци су били успешни и у стоном тенису. Матуранти Аљоша Цветковић, Вук Стојановић, Никола Ненков и Балша Зупанчић освојили су прво место на градском такмичењу, које је одржано 23. октобра. Прво место освојио је и ученик Огњен Ристић (2/4), у појединачном такмичењу. На окружном такмичењу, 20. новембра, наведена екипа стонотенисера освојила је треће место. Уч. Огњен Ристић такође је освојио треће место. Ученике је предводио проф. Марјан Станојковић.

И ове школске године, мушка и женска екипа у одбојци, на челу са проф. Алескандром Станојковићем, предано ради и постиже резултате. На градском такмичењу, одржаном 2. новембра, гимназијалци - омладинци су заузели прво место и пласирали се на виши ниво такмичења, док су омладинке освојиле треће место. На окружном такмичењу одржаном 20. децембра у Сурдулици, наши ученици – омладинци заузели су друго место.

Проф. Александар Станојковић предводи и школске кошаркаше – баскет 3 на 3. Мушка екипа је на градском такмичењу 5. децембра освојила прво место, а женска екипа – друго место.

Ко посвећено ради, учи и тренира, може са задовољством и поносом да се осврне на годину за собом и успехе у њој. Након зимског распуста следе нова такмичења, нове прилике, спортски сусрети и дружења.

Учимо и развијамо разум и ум, али не заборавимо на тело и здраве животне стилове. Кад смо у покрету, посвећени спортској активности коју волимо, осећамо се срећно и слободно, далеко од брига, порока и сличних (ауто)деструктивних појава.

Уживајмо у животу и спорту, и свему најбољем што наша школа нуди. Рецимо „не“ вршњачком насиљу, цигаретама и алкохолу, рецимо „да“ здрављу, дружењу и успесима!