Хумани гест гимназијалца Вељка Пешића

Хумани гест гимназијалца Вељка Пешића

Хумани гест гимназијалца Вељка Пешића 

Ученици Гимназије неретко се истичу изузетним резултатима у учењу, али и у лепом васпитању, спремности да помогну другима када је то потребно, у организацији хуманитарних акција.

Недавни гест ученика другог разреда Вељка Пешића пример је племенитости и ширине у мишљењу и осећању - оних правих вредности које се усвајају у породици да би се и у школи подстицале и неговале.
Уч. Вељко Пешић је одлучио да новац од награде (3000 динара) коју је освојио на школском литерарном конкурсу под покровитељством "Задужбине Олге и Николе Ј. Динића потпуковника у пензији из Врања " уплати на рачун Удружења деце оболеле од аутизма. Овај наградни конкурс организује се од 2019. године, пету годину заредом, уочи Савиндана, само за ученике Гимназије, по жељи задужбинара. Задатак на овогодишњем конкурсу био је поетско прослављање лепоте школовања у Гимназији - писање школске химне: Гимназијо, теби певам! 
Ученик Вељко Пешић је први пут учествовао и освојио треће место. Надахнут примером задужбинара Олге и Николе Динића - њиховом мисијом помагања ученика, овај гимназијалац је поступио у духу њихове хуманости и наставио путем истицања примера правих вредности.

Племенити поступак ученика Вељка је за све нас још један велики подстрек и инспирација да више пажње посветимо другима и да чешће постављамо питање "Шта могу да учиним за тебе?", да не заборавимо на децу која се развијају и прилагођавају другачије, јер су и она део богатства и лепоте нашег света.

"Као што су задужбинари мислили на помагање, али и награђивање будућих генерација гимназијалаца, тако и одлука ученика Вељка све нас осветљава примером великодушности и саосећајности." 


Управитељ Задужбине, 
Сузана Мишић Станковић