Златна медаља за врањске гимназијалце

Златна медаља за врањске гимназијалце

Златна медаља за врањске гимназијалце на Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије

Врањски гимназијалци – ученик другог разреда Вељко Стојиљковић и матуранти Јован Цветковић и Лука Стојановић, предвођени професором физичког и здравственог васпитања Марјаном Станојковићем, освојили су прво место – златну медаљу у стрељаштву, у екипној категорији, на Олимпијским спортским играма у Новом Саду.
Реч је о престижном спортском такмичењу – дванаестим Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије, на којима у петнаест различитих спортских дисциплина учествује око 6000 ученика основних и средњих школа, распоређених у 550 тимова. С великим задовољством и поносом прослављамо и овај успех наших вредних и свестраних ученика који су се истакли међу неколико хиљада најбољих спортских екипа из целе Србије. Упркос томе што је стрељачки клуб у Врању имао застој у раду, наши ученици су показали изванредну спремност на такмичењу, где су се поносно окитили златним медаљама и подигли златни пехар – на радост своје школе, пријатеља, породица, свих нас који смо их подржавали и навијали за њих.
Наша Гимназија наставља да негује спорски дух у свом раду, да подстиче веру ученика у таленат, труд и успех, чак и кад су околности отежане, препреке и изазови већи, јер кад има воље и љубави према спорту, односно према уметности или науци, и кад имамо квалитетну сарадњу међу ученицима и професорима – ништа није немогуће.